Adatkezelési elvek

Az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapja látogatói esetében is kiemelten kezeli a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény, továbbá az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény előírásainak, valamint az országgyűlési biztosok adatvédelemmel kapcsolatos állásfoglalásainak betartását. Az adatkezelés során figyelembe vesszük az Európai Unió adatvédelemmel foglakozó rendelkezéseit.

Az Ön által látogatott felületen olyan információkat teszünk közzé, amelyek a nyilvánosság érdeklődésére számot tarthatnak, illetve, amelyeket kötelező ismertetnie minden költségvetési szervnek.

A weboldalunkon lévő információk megtekintéséhez személyes adatok megadása nem szükséges, így azokat semmilyen formában nem tároljuk, kizárólag statisztikai jellegű ismereteket gyűjtünk, amelyek honlapunk látogatottságáról szolgálnak információkkal. Azt rögzítjük, hogy hány látogató érkezett a felületre, illetve, hogy mely részeit tekintették meg. Erre azért van szükségünk, hogy az Önök szolgálatában tovább bővíthessük a legnagyobb érdeklődést kiváltó tartalmi részeket.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal a honlapja látogatása során tudomására jutó adatokat – a jogszabályokban rögzített eseteket leszámítva – harmadik fél számára nem adja át. A statisztikák elkészítése, valamint a trendelemzést követően az azok alapjául szolgáló információkat megsemmisítjük.